ASEAN MALL@PATTANI, THAILAND
(Mall wakaf pertama di dunia)

Tingkatkan Nilai Harta anda dengan melakukan WAKAF secara Tunai dalam projek wakaf ASEAN Mall@Pattani, Thailand.

Bilangan Ummat Islam di Selatan Thailand khususnya dalam 3 wilayah islam iaitu Pattani, Yala dan Narathiwath adalah lebih kurang seramai 2,000,000 populasi.

Peristiwa berdarah yang menimpa mereka kurang lebih 20 tahun yang lepas menyebabkan ekonomi mereka disekat oleh pemerintah di mana sebahagian kawasan Selatan Thailand telah diisytihar ‘Red Zone’.
Hal ini telah menyebabkan ketempangan ekonomi yang parah di sana. Maka ratusan ribu ummat islam terpaksa berhijrah ke negara-negara lain terutamanya negara jiran untuk meneruskan kehidupan.
Namun, baru-baru ini seolah-oleh muncul Cahaya Pengharapan baru bagi ummat islam di sana di mana tertubuhnya sebuah Pasaraya Mall yang berkonsepkan wakaf dan mesra muslim (Halal) di wilayah Pattani yang akan dibuka sepenuhnya pada tahun 2021 ini.
Sebuah Mall yang akan menjadi ‘Gateway’ kepada produk-produk Halal muslim dari Malaysia, Indonesia, Singapura, Brunei, Burma, Laos, Filipina dan semua negara-negara ASEAN sudah semestinya akan dapat memulihkan keadaan ekonomi di sana.

Ayuh, tuan-tuan dan puan-puan! Salurkan bantuan anda untuk meningkatkan taraf ekonomi ummat islam di rantau ASEAN ini.

Insya-Allah, bukan hanya anda akan beroleh ganjaran berlipat kali ganda, namun yang paling penting adalah dengan sumbangan wakaf ini akan dapat MEMPERCEPATKAN lagi Pertumbuhan Ekonomi Islam  di rantau ASEAN kita. Maka ramai manusia khususnya ummat islam yang akan mendapat manfaat disebabkan sentuhan mulia tuan-tuan dan puan-puan.
 

Ayuh, jangan kita tangguhkan!

 

TEKAN BUTANG DI BAWAH UNTUK BERWAKAF

 

PAY FROM MALAYSIA
PAY FROM OTHER COUNTRIES